O nama

Splav Sudbina je počeo sa radom u januaru 2002. godine a idejom za ime, objektu je “kumovao” poznati tekstopisac i kompozitor, Nikola Grbić Grba.


Prvih nekoliko meseci, gosti su uglavom mogli čuti gitaristu Aleksandra Saleta Vlahovića kojem bi se Grba povremeno priključio kao pojačanje. Nakon nekog vremena, Saletu se pridružio balalajkista i pevač Raća Milutinović, a nešto kasnije društvo im je pravio violinista Miško Milovanović, a zatim i harmonikš Neša Stevanović. Muzičari su nastupali u različitim kombinacijama, a danas se vikendom najčešće mogu čuti Saletova gitara i Raćina balalajka uz česte Nešine dopune harmonikom. Pored ove standardne postavke gosti su imali priliku da čuju i Gordanu Svilarević, Sanju Pešić, Daniela Daču Petkovića, Baneta Kljajića, Đoleta Živanovića, Ćoru Meksikanca, Pecu Jovanovića, Vuka Bradića, Duleta Stojanovića, Dušana Slijepčevića i mnoge druge izvođače, koji su činili deo muzičkog programa na kraći ili duži period.


Muzika koja se izvodi na splavu je raznovrsna, te se mogu čuti izvedbe starogradskih i gradskih, preko ruskih, mađarskih, ciganskih i rumunskih, pa sve do standardnih domaćih narodnih i zabavnih pesama.